Fyra får fängelse för rån – Svenska Dagbladet

Tre män, 36 år, 56 år och 22 år gamla, döms till fem år vardera för grovt rån och olaga hot. Den fjärde, en 42-årig man, får ett …

1594 0
1594 0

Fyra får fängelse för rånTre män, 36 år, 56 år och 22 år gamla, döms till fem år vardera för grovt rån och olaga hot. Den fjärde, en 42-årig man, får ett års fängelse för medhjälp till grovt rån. Han ska enligt tingsrätten hyrt ut bilar till trion med vetskapen att de skulle användas i samband med ett förestående brott.

Samtidigt döms ingen av de två män som åtalades för delaktighet i bankrånet i Vansbro i Dalarna under hösten 2011. Åtalet mot den 30-årige man som pekats ut som en av rånarna ogillas då rätten menar att bevisningen inte räcker. Detsamma gäller 36-åringen som åtalats för medhjälp till grovt rån.

Totalt åtta män står i dag åtalade vid Värmlands tingsrätt för bland annat grovt rån, medhjälp till grovt rån och förberedelse till grovt rån. Fem av männen misstänks på olika sätt ha varit delaktiga i bankrånen i Vansbro i Dalarna under 2011, samt i värmländska Töcksfors 2012.

En 36-åring man, åtalad för båda rånen, greps tillsammans med tre män vid ett polistillslag mot en fastighet i Bjurvattnet utanför Umeå i slutet av december där de misstänks ha planerat ett grovt rån. Vid tillslaget hittades vapen som kunde knytas till rånen i Töcksfors och Vansbro.


Huvudnyheter – Google Nyheter

In this article

Join the Conversation