Tidigare dömd för sexbrott – åtalas idag för nya våldtäkter – Aftonbladet

49-åringen dömdes för två olika sexbrott 2008. I dag åtalas han för sex nya våldtäkter och elva fall av koppleri – som, enligt åklagare, följer samma mönster. Bland …

1613 0
1613 0
Göteborg_(Gothenburg),_Västergötland,_Sweden

49-åringen dömdes för två olika sexbrott 2008.

I dag åtalas han för sex nya våldtäkter och elva fall av koppleri – som, enligt åklagare, följer samma mönster.

Bland annat misstänks han ha bundit och piskat flera unga kvinnor.

För fem år sedan dömdes den 49-årige mannen till 2,5 års fängelse för våldtäkt och övergrepp i rättssak.

Samma år dömdes han till skyddstillsyn för för utnyttjande av barn för sexuell posering.

Nu åtalas mannen för nya sexbrott.

I dag lämnades ett omfattande åtal in mot 49-åringen där han åtalas på åtta punkter, misstänkt för sex våldtäkter, koppleri och flera fall av grovt koppleri.
– Det här har pågått under en längre tid. Ett åtal om koppleri är från 2002, säger åklagare Silvia Ingolfsdottir.

”Kan finnas fler offer”

Våldtäkterna ska ägt rum mellan 2002 och 2011, och enligt åklagaren följer de samma mönster: den misstänkte mannen ska ha utgett sig för att vara fotograf och kontaktat unga kvinnor för modefotografering. Kvinnorna ska ha fått kontakt med på nätet, bland annat modellsajter och chattrum.

På hotellrum och andra adresser i Stockholm har han sedan våldtagit dem.

– Mannen har använt sig av olika alias. Vi har hittat 33 manliga och 14 kvinnliga alias som vi anser att han har använt när han tagit kontakt med kvinnorna, säger åklagare Silvia Ingolfsdottir.

Totalt finns det 13 målsägande i åldrarna 17-29 år. Åklagare Silvia Ingolfsdottir beskriver den misstänkta koppleriverksamheten som omfattande och utesluter inte att det kan finnas fler offer.

Maskerade män

Tre av våldtäkterna har begåtts 2002, mot samma flicka, enligt åtalet. Flickan var då 17 år gammal och 49-åringen misstänks ha utgett sig för att vara fotograf, bokat möte med henne och tvingat henne till sex. Vid ett tillfälle ska han haft med sig två andra maskerade män. De band fast kvinnans armar och ben och hon försågs med ögonbindel. Därefter våldtog de tre männen flickan, som sedan lämnades bunden i lägenheten.

Våldtäkten skedde som en “betalning” för att mannen hade skaffat sexköpskunder till flickan.

I flera av de andra våldtäktsfallen har offret bundits fast och sedan har mannen piskat henne.

”Organiserade allt”

Under punkten grovt koppleri beskrivs hur tio kvinnor har sålt sex och hur mannen tagit betalt, lagt ut annonser och ordnat allt praktiskt kring mötena. Detta ska ha skett mellan 2006 och 2013, enligt åtalet. Den misstänkte uppges organiserat allt kring sexköpen. Bland annat bestämde han priserna, la ut annonser och bokade hotellrum.

Mannen misstänks även för att ha förmått kvinnorna att ha sex med honom.

– Han vill alltid testa tjejerna innan för att se om de duger, som han själv skriver, säger åklagare Siliva Ingolfsdottir.

Sms och rånarluva

I polisens bevisning ingår bland annat en rånarluva som lämnades kvar på ett hotellrum, där en misstänkt våldtäkt skett. Enligt polisen har mannen använt den för att maskera sig för kvinnorna. Polisen har även beslagtagit en väska med ett tiotal mobiltelefoner, rep och diverse sexleksaker.

I den misstänktes mobil hittade polisen flera sms, som nu används som bevis. I ett av sms:en står det bland annat: “Ja XX (ett mansnamn, red.anm) är ju en av testkillarna gör honom nöjd så får du flera jobb. Tex flera samtidigt…”

Åklagaren kallar utnyttjande av kvinnorna hänsynslöst och säger till Aftonbladet att den misstänkte mannen till synes levt ett helt vanligt liv, med ett helt vanligt jobb.

49-åringen nekar till brott.


Nationellt – Google Nyheter

In this article

Join the Conversation